Arganový olej

Arganový olej, přezdívaný tekuté zlato, se vyrábí ze semen plodu stromu argánie trnité, která roste pouze v jihozápadním Maroku. Je bohatý na vitamín E, antioxidant, který zpomaluje stárnutí pokožky a přispívá tak k prevenci i redukci vrásek. Ke kosmetickým účelům vybírejte olej lisovaný za studena a nejlépe v BIO kvalitě. Ten má nejvíc živin.

 

Náš tip: Arganový olej můžete použít i v kombinaci s jinými pečujícími oleji. Fantazii se meze nekladou.

Jak se arganový olej používá?

Své využití najde v koupelně i kuchyni.

Protože krásně voní, vyživuje a zvláčňuje pokožku, můžete jej nanést místo běžného pleťového krému nebo jako podklad pod něj. Báječně hydratuje pokožku, takže se jím můžete namazat po koupeli místo tělového mléka (nebo si pár kapek nakapat přímo do vany). Uklidní i suchou či spálenou pokožku a pomáhá hojit některé typy akné.

 

Třepí se vám konečky? Trápí vás suché, zničené vlasy? Svědí vás pokožka hlavy? Arganový dodá vlasům hebkost a lesk. Stejně jako nehtům. Naneste jej na vlhké vlasy, nechte ho chvíli působit a pak jej smyjte šamponem. Nebo si můžete koupit šampon, který arganový olej už obsahuje.

 

Možná vás to překvapí, ale arganový olej je jedlý. K ochucení jídla (salátů, namáčení pečiva) se však hodí ten, který se připravuje z pražených semen a má typicky oříškovou chuť.

 

Tak se nechte rozmazlit.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shopteťák.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení